השאלה הגיע כחלק מפרויקט שאלות ותשובות של "צוות הליווי שלך"
לחצו כאן כדי להצטרף לקבוצת הוואטסאפ
השאלה - אין לי בעיה להגיע לגיבוש שבוע 5 ימים ולנצח מבחינה מנטלית כי רואים את הסוף יחסית. אבל מבחינת המסלול, שהוא ארוך מאוד, איך עוברים את הדבר הזה? זה כל יום כמו גיבו והסוף נמצא רחוק.
תשובה:
אפשר להרגע. המסלול לא קשה כפי שאתה מדמיין. הקושי העיקרי במסלול זה הקשרים עם הצוות, הקשרים עם המפקדים, והיכולות המקצועיות שלך. כל עוד אתה תורם לצוות ואתה מצליח להתנהל בהתאם לדרישות המקצועיות, מצבך טוב.
לא כל המסלול הוא כמו גיבוש. הם צריכים ללמד אותך תכנים מקצועיים במהלך המסלול. הם צריכים להפוך אותך ללוחם. עיקר הזמן במסלול יילך על לימוד ותרגול.
איפה כן הקשיים שמזכירים גיבושים, במהלך ההכשרות שאתה עובר, רוצים לראות שאתה מצליח ליישם את הנלמד במצבי לחץ ועומס. לדוגמא בכל שבוע שטח כמעט, לוחמים מסיימים אותו כאשר מקפיצים אותם ל״נסיגה״ שהוא מעין מסע עם פצועים ומשקלים גבוהים.
לדוגמא אם אתם בשבוע הסוואה שמלמד אתכם הסוואה, הזמן יתחלק בלימוד - ששם אתם נמצאים בכיתה, תרגול ראשוני - ששם אתם מבצעים את מה שלמדתם ברוגע, ותרגול על חי - ששם אתם מבצעים את מה שהתרגלתם בתרגיל מדמה לחימה.
אל תסתכל על כל המסלול כאל גיבוש אחד שמתמשך. כן יש שבועות בתוך המסלול שהם כאלו. לדוגמא בטירונות יחידה. שם הם רוצים לייצר גיבוש מתקדם כי אתה עובר מהאימון המתקדם למסלול של היחידה עצמה. מהרגע שאתה במסלול של היחידה, דברים נרגעים ופחות מלחיצים. תזכור שכשאתה במסלול אין מגבשים.. אין אנשים שמסתכלים עליך מהצד. המפקדים שלך עושים הכל איתך. מכינים אתכם לעבוד כצוות.
שמחתי לענות על השאלות שלכם! מוזמנים להזין כבר את השאלות של שבוע הבא! סופש מושלם חברים ונתראה בהרצאה הערב בנושא אסטרטגיות למתן עזרה לחברי צוות / איך להיות חבר צוות טוב (מי שלא יודע על מה אני מדבר יכול לשלוח לי הודעה פרטית)
מוזמנים לשאול שאלות המשך
אמציה, המאמן המנטלי שלך