גיבוש יחטיות צנחנים
גיבוש יחטיות צנחנים בינו גיבוש המתקיים לאחר הגיוס לצנחנים ומגבש לוחמים ליחידות: גדס"ר צנחנים, מגלן, ודובדבן.
בין יומיים לשלושה ימים
אורך הגיבוש:
שטחי האד של בא"ח צנחנים
מיקום הגיבוש:
מהלך הגיבוש
אורך הגיבוש הוא יומיים / שלושה ומורכב מאקטים פיזיים, משימות צוות, משימות מחשבתיות, ומשימות אישיות. כל האקטים ומשימות נועדו להכיר את האופי האותנטי שלכם ולבדוק אם אתם מתאימים לסוג השירות של אותה היחידה.
סדר האקטים עלול להשתנות בין גיבוש וגיבוש מסיבות שונות (מזג אוויר, מספר צוותים, חלוקה במתחם, ועוד..)
עד היום, רוב הגיבושים התחילו בהקפצה בסביבות השעה 02:00. מיד לאחר ההקפצה, כל אחד מביא את הציוד שלו ומתחילים הליכה למתחם הגיבוש (המכונה בריכת החול).
החלק הראשון נועד לייצר שוק ובלבול ראשוני. המגבשים יצרחו, יהיו אורות מהבהבים, תקבלו משימות שמאוד קשה לעמוד בהם, וכל דבר שידרשו מכם או יגידו לכם ייעשה בצורה מלחיצה.
כשעתיים לאחר ההקפצה, סביבות השעה 04:00 מתחילים את האקטים הפיזיים. בין האקטים, בזמני המנוחה, וכל זמן אחר שיש לכם, יהיה עליכם ללמוד ולשנן מידע כמו שינון מפה, ערכי צה"ל, שמות ראשי הממשלה, רמטכ"לים, ועוד..
הגיבוש בנוי בצורה שכל אקט יהיה כחצי שעה ולאחר מכן מנוחה של כ10-15 דק. גם בזמן המנוחה התחושה היא תחושת לחץ כדי שלא תרגישו את המנוחה. המנוחה היא מנוחה פיזית ולא נפשית. בין כל 2-3 אקטים פיזיים יתקיים אקט משימתי (ככה הם נותנים לגוף לנוח מבלי שאתם שמים לב בגלל).
בגלל שסדר האקטים ומשימות עלולות להשתנות, אציג לכם כאן רשימה של משימות שניתנו בשנים עברו. זכרו שהכול ניתן להשתנות וככל שאתם מתמודדים עם שינוי וחוסר וודאות בצורה טובה יותר, ככה יש לכם יותר סיכוי להצליח.
רשימת משימות:
1. מעבר רשת שש – המטרה: להעביר מצד אחד לצד שני את האלונקה כאשר ניתן לדרוך רק פעם אחת בכל ריבוע.
2. בניית מבנה – המטרה: לבנות את המבנה הגדול ביותר
3. העברת הרצאות – המטרה: היכרות עם המתגבש, ביטחון, התנהלות בלחץ, בדיקת יכולות הנהגה, בדיקת התנהלות עם הצוות ובחינת האופי של המתגבש.
4. פירוק מאג – המטרה: מהירות קליטה, שליטה בידיים, מהירות, התנהלות תחת לחץ.
5. דיונים קבוצתיים בנושא דילמות – המטרה: להכיר את צורת החשיבה של המשתתפים, לראות את ההתנהלות בצוות, להכיר את אופי המתגבשים.
בלילה שאחרי היום הראשון, הולכים לישון מעט עד הקפצה למסע בשיפוע. המסע ייקח אתכם הלוך חזור בשיפוע – יש האומרים בסביבות ה – 20 פעמים. אבל זה לא משנה נכון? כי אתם סוג האנשים שגם אם זה היה 100 פעמים הייתם מחייכים!
אחרי המסע חוזרים לישון להמשך הלילה כאשר יש להציב שמירה במשך כל הלילה. אל תתרגשו.. אתם עומדים לעשות את זה כל השירות הצבאי.
טיפ זריז של אמציה: השמירות האלו מאפיינות בצורה משמעותית את ההתנהלות השוטפת של חייל. לפי האופן שאדם שומר, ניתן לראות בצורה משמעותית איך הוא יתנהל בלחימה. בקורס מציונות צבאית אני מסביר על זה בהרחבה.
בוקר טוב! הגעתם ליום השני!
קמים בבוקר מוקדם ליום אינטנסיבי של אקטים פיזיים הדומים מאוד ליום הראשון (אם שמתם לב, רוב הגיבושים בצה"ל מסתמכים על אותם האקטים – סדרי הגעה, בור, אלונקה, מסע, וזחילה. חוץ מגיבוש שייטת וחובלים שכולל בתוכו המון אקטים של מים).
אין יותר מדי מה לפרט לגבי הסדר. הסדר משתנה. הזמנים של כל אקט הם עדיין כ-30 דק לכל אקט, עם כ-10-15 דק מנוחה פיזית בין כל אקט עם עומס נפשי.
בסוף היום מתקיים עוד מסע, ותרגיל פיזי אחרון שקוראים לו "בוחן סיירות".
"בוחן סיירות" הוא בוחן אישי שמוקצב על זמן ומורכב מריצת קילומטר, סמוך קומים, זחילה ותרגיל אולר (לבטן).
שימו לב, תוך כדי כל הגיבוש יכולים לבחון אתכם על החומר שקיבלתם ללמוד ביום הראשון.
לאחר הבוחן סיירות יש יהיה לכם ראיון אישי, שלאחריו סיימתם את הגיבוש.
טיפים מנטליים מאמציה לגיבוש
זכרו, מטרת הגיבושים היא להבין מי אתם ואם יש לכם את תכונות האופי שהיחידה הממיינת מחפשת. הדרך הטובה ביותר להכין את עצמכם למיונים הוא להפוך את עצמכם לסוג האנשים שהם מחפשים. זה כולל הכנה פיזית ומנטלית.