גיבוש עוקץ
3 ימים
אורך הגיבוש:
מתקן אדם
מיקום הגיבוש:
מהלך הגיבוש
גיבוש עוקץ:
גיבוש עוקץ הוא גיבוש שמתרחש במשך שלושה ימים במתקן אדם. הגיבוש כולל אקטים פיזים וגם אקטים מחשבתיים.
היום הראשון:
התבקשנו להגיע באזור 7:30 בבוקר לתחנת רכבת מודיעין מרכז.
שם המתנו כ4 שעות עד שהגיעו האוטובוסים ויצאנו למתקן אדם.
הגענו למתקן אדם סידרנו את הציוד האישי ויצאנו לריצת אלפיים מנפה (צריך לרדת מאזור 9:00 דקות) לפי הקבוצות שעלינו על האוטובוס.
לאחר מכן חיכינו במשך כמה שעות ואכלנו ארוחת צהריים.
באזור 5:30 6:00 הגיבוש התחיל. ניפו את כל מי שלא עבר את ריצת אלפיים. מפקד הגיבוש קרא שמות והתחלקנו לקבוצות.
לאחר החלוקה הגיעו שני מגבשים. וחילקו מדים לנו מדים ופתחו לנו זמן כדי להתארגן. לאחר מכן המגבש ביקש מתנדב והוא היה החנטר (אחראי זמנים).
ולאחר מכן התחלנו את האקטים:
אקט ראשון - אלונקה סוציומטרית: מבצעים סדרי הגעה הארבעה הראשונים לוקחים אלונקה החמישי לא לוקח כלום השישי לוקח פקל מים השביעי פקל אלונקה וכל השאר כלום.
אקט שני- זחילות סדרי הגעה ואחרי חמישה סדרי הגעה בערך התחלנו לזחול הלוך חזור עד שהמגבש חדל אותנו ואז התבקשנו להגיד את המספר שלנו וכמות חזרות
אקט שלישי - משימה קבוצתית:
התחלקנו לשלוש קבוצות וכל קבוצה הייתה צריכה לבצע משימה אחרת. קבוצה ראשונה דואגת שהאלונקה כל הזמן באוויר, קבוצה שנייה צריכה למלא באזור ה20 שקים שכל אחד שוקל 20 קילו (היא משקל דיגיטלי אחד), וקבוצה שלישית צריכה לפתור חידת איינשטין שהייתה קשה ומכשילה וכל עשר דקות היינו צריכים להחליף משימה ולא היינו יכולים להישאר באותה משימה. האקט היה חצי שעה
אקט רביעי – משימה קבוצתית:
קיבלנו חבית פח גדולה ומוט ברזל עם וו בקצה שלו, הגדירו לנו פס ססל (סרט סימון לבן) שמאחוריו יש שדה מוקשים והמטרה שלנו הייתה לחלץ משם גריקן. אם הפלנו את הגריקן או את המוט או שאחד מחברי הצוות עבר את הפס הפעלנו מוקש ונכשלנו במשימה. כל פעם שנכשלנו המגבש העניש אותנו ועשינו פקלי כוח.
אקט חמישי – הלכנו במשך כשש דקות עם כל הציוד עלינו (תיק עם מים וחולצת ב, נשק, עלינו מעיל דובון, חולצה קצרה ומכנסי ב) והגענו לסוג של דיונה שנמצאת במתקן, המגבשים נתנו לנו הוראה להרים שק של 20 קילו ולעלות ולהקיף סימון על הדיונה ולרדת עד שהם יעצרו אותנו (אסור היה לרוץ). התרגיל היה בערך 40 דקות.
אקט שישי – סדרי הגעה, התחלנו סדרי הגעה בצורה רגילה וככל שהתרגיל התקדם המגבש אמר לנו מלא צא ככה שהאחרונים עדיין לא חזרו והיו צריכים לצאת שוב והצטברו להם כמה סיבובים.
אחרי האקטים היינו צריכים להביא אוהלים ולהרכיב אותם ולסדר אותם בזמן שהמגבש הגדיר והם לא הצלחנו התחלנו מהתחלה, סיימנו אכלנו ארוחת ערב והלכנו לישון ב00:24 וקמנו בדיוק ב07:24 שבע שעות בול אחרי בלי הקפצה.
היום השני:
התחלנו את היום עם פריסה הביאו לנו כיכר לחם, ממרח סילאן וממרח חלווה והמגבש אמר לנו תתכוננו להרצאות אישיות ואז התחלנו אקטים של:
אקט ראשון- זחילות סדרי הגעה. וזחילות נפח בדומה ליום הראשון
אקט שני- מתלה שזיפים. המגבש אומר לכולנו לעלות על המתח ולעצום עיינים מי שפותח נפסל ומי שיורד מהמתח נפסל עד שהאחרון נשאר (היה אחיזה רגילה ואחיזה עח מתח עבה). המתלה שזיפים כלל גם תרגילים קבוצתיים שהמשימה הייתה שכמות קבועה של אנשים חייבת להיות על המתח למשך זמן שמגדיר המגבש ואסור שיהיה פחות מהכמות שנקבעה ואפשר לעשות חילופים.
אקט שלישי אלונקה סוציומטרית - מקצה שפועל לפי זמן של כ25 דקות באותו אופן כמו היום הראשון.
אקט רביעי- סדרי הגעה רגילים שנמשכו 25 דקות
.
אקט חמישי - זחילות סדרי הגעה. זחילות נפח.
קיבלנו בערך 20 דקות לארוחת בוקר קיבלנו כריכים ארוזים כאלה עם גבינה צהובה או גבינה בולגרית.
התחלנו תרגיל קבוצתי שנראה כך:
הביאו 4 בזנטים. וחיברו חוטים שחיברו בין הבזנטים שיוצרים 16 קוביות. המשימה הייתה להעביר את כל הצוות ביחד עם האלונקה והקאץ היה בזה שברגע שאחד מחברי הצוות נכנס למשבצת הוא יכול להישאר בה אבל היא שרופה ואף אחד לא יכול לעבור בה יותר ואם מישהו נגע בחבלים הוא פסל את המשימה ואנחנו נענשו בהתאם.
אחרי זה יצאנו להפסקת צהריים די ארוכה ולקחו לנו את השעון ככה שלא ידענו כמה זמן היא הייתה וכדי שנאבד תחושת זמן.
אוכלים ארוחת צהריים.
אחרי שסיימנו את הפסקת הצהריים עברנו לתרגיל חשיבה שהתבצעה בצורה הבאה:
קיבלנו חבל וכל הצוות נדרש לעמוד בעיניים מכוסות ואז קיבלנו הוראה להרים את החבל שהיה לידינו וליצור את האות Aבאנגלית. תוך כדי המגבש מקשה על הצוות ומושך בחבל ומנסה ליצור תחושת בלבול מסוימת כדי להטעות את חברי הצוות שאחד מהם מושך בחבל.
כשסיימנו את התרגיל הזה קיבלנו משימה לבנות אוהל סיירים כאשר יש לנו פטיש אחד וצריך לבקש אישור מהמגבש בשביל להשתמש בו כל פעם (מטעמי בטיחות כנראה) למשימה היה זמן של 10 דקות ועשינו אותה בערך 3 פעמים
לאחר מכן עברנו לתרגיל חשיבה נוסף קיבלנו 50 שקים והצוות נדרש להעביר את כל השקים במרחק של 25 מטר ואז היה עלינו לבנות מבצר שנועד להתגונן מטילים. בכל צלע צריכים להיות 21 שקים והבסיס צריך למנות 8 שקים מה שמבחינה.
לאחר מכן חזרנו לעוד אקטים פיזים:
אקט ראשון- אלונקה סציומטרית של כ25 דקות
אקט שני- ספרינטים סדרי הגעה 25 דקות
אחרי זה המגבש אמר לנו שמתחילים הרצאות של 2 דקות וכשכל אחד עלה המגבש אמר לו לעשות 7.
לאחר מכן עברנו לדיונים שהמטרה הייתה להגיע להחלטה קבוצתית של בעד או נגד המתת חסד בעד או נגד. ודיון שני היה על תחבורה ציבורית בשבת בעד ונגד.
לאחר מכן הלכנו למתחם של הדיונה ועשינו שוב את התרגיל על הדיונה שנמשך כ40 דקות.
חזרנו למתחם הגיבוש והקבוצה שלי התחילה לסדר מוטות ברזל בתור מה שהמגבשים קראו לו הכנה למסע, המוט היא מאוד ארוך ושקל מעל ל200 קילו. הסתדרנו לפי צוותים ויצאנו למסע, המסע היה באורך של כ2 קילומטר אבל המשקל היה רב וכל פעם 9 אנשים היו מתחת למוט.
סיימנו את המסע והלכנו שוב להרכיב את האוהלים ולאכול ארוחת ערב. הלכנו לישון ב23:30 וקמנו ב6:30
היום השלישי:
את הבוקר פתחנו בפריסה כרגיל ופירוק של האוהלים ואז עברנו לשלושה אקטים פיזים:
האקט הראשון – סדרי הגעה רגילים
האקט השני – מתלה שזיפים
האקט השלישי - פירוק והרכבה של M16 בשילוב עם סדרי הגעה, עמדנו בשורה שלפינינו מונחים על הרצפה הנשקים יצאנו לספרינט הלוך חזור, פירקנו את הנשק, יצאנו לעוד ספרינט הלוך חזור, הרכנו חזרה את הנשק, הסתדרנו בטור לפי המקומות שסיימנו בהם.
לאחר אקט זה קיבלנו פתק מהחובש שהיא רשום בו שסיימנו את המיון הפיזי והיו שם הנחיות לאיך לנוח אחרי המאמץ הפיזי שעברנו. המגבשים לקחו אותנו לשבת בצל שם התייבשנו במשך הרבה זמן (היינו בלי שעון) וכל פעם מישהו אחר הלך לראיון אישי. את הגיבוש סיימנו בשעות הערב ויצאנו חזרה הביתה.